Bij dit onderdeel van deze website wordt ook gerekend op de medewerking van de lezers ervan. De bedoeling is om nieuws over Anton Tsjechov zoals plaats en datum van opvoering van toneelstukken, eventuele voordrachten over de schrijver en zijn werk of over aanverwante onderwerpen, publicaties of besprekingen in kranten, weekbladen en dergelijke, ook op deze website te vermelden of aan te kondigen.

Indien een bepaalde en interessante “wetenswaardigheid” ivm. Anton Tsjechov niet vermeld is, gelieve dit te laten weten via e-mail of per brief op volgende adressen:
Lucien Tonnelier
Rue du Rivage, 3
7750 Mont de l'Enclus (Orroir)
België
e-mail: lucient@skynet.be
De nuttige meldadressen zijn ook vermeld in het onderdeel “gastenboek”.

Bij uitgeverij Van Oorschot - Amsterdam is er een nieuwe vertaling van de verhalen van Anton Tsjechov.
Verdere details zijn na te lezen op de website van de uitgeverij:www.vanoorschot.nl

Een voordracht "Anton Tsjechov, arts en schrijver in het Rusland van de 19de eeuw" kunt U aanvragen bij Lucien Tonnelier, Rue du Rivage, 3 , Mont de l'Enclus (Orroir) - België Tel.(0)56/203087 of per e-mail: lucient@skynet.be Het betreft een voordracht met powerpointpresentatie en -dia's.

Jalta :Help het Tsjechov-huis
De organisatie “Yalta Chekhov Campaign” , geleid door onder meer de Britse slaviste en Tsjechov-biografe Rosamund Bartlett, is een campagne gestart om het "Tsjechov-huis" in Jalta te redden.
Bartlett coördineert de reddingsactie, samen met haar Russische mede-geleerde Jelena Michajlovska.
De bankrekening waarop u uw gift kunt storten.
Bank: Lloyds TSBSort Code: 309807 met als vermelding: Yalta Chekhov Campaign
Rekeningnummer: 3297209
Uw cheque kunt u sturen naar: 5a, Bloomsbury Square, London, WC1A 2TA, United Kingdom.


Het Nederlands Tsjechov Genootschap leest al 35 jaar eens in de vijf à zes weken een van de vele verhalen die Tsjechov in de loop van zijn korte leven – hij werd slechts 44 jaar – geschreven heeft. Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan is een aantrekkelijk vormgegeven jubileumboek uitgekomen met 35 korte verhalen. Zij vormen de neerslag van zovele jaren uitbundige gezelligheid, intens plezier en grote voldoening. Het palet van de vertalingen die in de loop der jaren reeds gepubliceerd zijn, zullen zij hopelijk nog meer kleur geven. Een aantal verhalen verscheen nog niet eerder in Nederlandse vertaling. De leden van het genootschap menen met de bundel aan te tonen dat inspannende ontspanning een serieus resultaat niet in de weg behoeft te staan!
Prijs: €25,00 per exemplaar, inclusief verzending. Bestelling is mogelijk per mail (tsjechov@kpnmail.nl) onder vermelding van het aantal, uw naam en adres. Gaarne het totaalbedrag overmaken op ING-rekening 3003881 t.n.v. E.M.Haverkamp-Wesselink te Leusden onder vermelding van ‘Tsjechov’. Na ontvangst van uw betaling versturen wij uw bestelling. www.hetnederlandstsjechovgenootschap.wordpress.com